Welkom bij de Astro10's

Welkom op de pagina van de Astro10's, onze jeugdgroep voor kinderen in de leeftijdscategorie van 11-16.  Onder de leiding van Machiel Fijan en Ciska Freeze worden diverse astronomisch thema's besproken en activiteiten georganiseerd. Het belangrijkst blijft natuurlijk het waarnemen door de diverse telescopen die wij tot onze beschikking hebben en hiermee de sterrenhemel te ontdekken.

15-07-2018  De Solargraps zijn "deels" gelukt!.

Afgelopen December hebben wij onze solargraph geprepareed, dat wil zeggen dat wij fotopapier in blikjes hebben gedaan en deze met ducttape water en lichtdicht gemaakt hebben. Hierna hebben wij een klein gaatje in het blikje geprikt en deze op het zuiden gericht aan de sterrenwacht gehangen.

Felix, Noah, Ryan, Lindsay, Niels, Loïs Marthe, Levi en Larissa, vlak na het plaatsen van de blikjes (linksonder).

Nu een half jaar later op de laatste bijeenkomst van de Astro10's dit seizoen was het tijd de blikjes te openen. Helaas waren een aantal blikjes toch vochtig geworden waardoor deze opnames niet goed gelukt zijn. Maar er waren ook een aantal opnames zeer geslaagd te noemen, zie de opname hieronder maar eens.

Een van de solaraphs gemaakt door ons jeugdlid Loïs.

Na verder een lekkere BBQ als afsluiter gaan wij met z'n allen genieten van de vakantie en zien wij elkaar in September weer terug.